Om Skördetid i Halland | Allt som händer i matväg! | augusti-oktober

Visit Halland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare att göra detsamma.

Välj en sida

Sensommaren smakar allra bäst i Halland

Härlig hösthelg i Halland

Om Skördetid i Halland

Skördetid i Halland är inte ett evenemang. Här har vi samlat ALLT som händer i matväg i Halland och festligheterna pågår vecka efter vecka från augusti till oktober. Hit åker en när en vill njuta av allt som våra åkrar, hav och skogar skänker oss. Det är både för kropp och knopp. Det är också ett sätt att hylla alla våra odlare och mathantverkare som gör Halland till en sådan magisk plats.

FRÅN AUGUSTI TILL OKTOBER

När det är dags att avrunda sommaren och fira in hösten så bjuder vi hallänningar in till Skördetid i Halland. Festligheterna pågår vecka efter vecka från augusti till oktober och är en arena för producenter, förädlare och måltidsskapare att samlas kring. Nu laddar Skördetid i Halland för en höst fylld av fina möten, minnesvärda upplevelser, kunskap om maten och kärlek till densamma. För den som vill upptäcka det lokalproducerade utbudet ska det var enkelt att hitta nya favoriter och det ska vara lätt att hitta information om alla aktiviteter med skördetema som äger rum i Halland.

Under 2020 får våra största skördefester vila, men här finns så mycket mer att upptäcka! Skördetid i Halland tipsar om gårdsbutiker, caféer, restauranger och smultronställen. Om naturnära kurser, rundvandringar och aktiviteter. Med hjälp av kartan så kan du se vart det mesta ligger och enkelt skapa din egen roadtrip!

Det bästa med Skördetid i Halland är att Halland har en sådan mångfald på en liten geografisk yta. Det gör det lätt att ta sig till alla de här fantastiska evenemangen och aktiviteterna.

LISA LEMKE | MATKREATÖR

FAKTA OM PROJEKTET

Syftet med Skördetid i Halland är att inspirera ännu fler att uppleva Halland under sensommar och höst eftersom det är då vi har det bästa utbudet och det händer någonting varje helg runt mat och dryck. Det är en viktig satsning för att sätta Halland på matkartan, såväl för hallänningen som för den nationella och internationella gästen.

Bakom Skördetid i Halland står destinationerna i Halland i samarbete med Region Halland, LRF, Hallands Matgille och Signerat Halland.