Manglam Retreat - vandring, mat, yoga och övernattning - Skördetid i Halland

Visit Halland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare att göra detsamma.

Välj en sida

Manglam Retreat – vandring, mat, yoga och övernattning 10-12 sep

Tre dagar då du får fylla på, slappna av och hitta hem i dig. Du får upptäcka ett av Sveriges vackraste skogsområden, yoga med Emma och vila i Jespers gongspel på den mycket uppskattade kursgården Mangalam strax utanför Varberg.

Vi startar varje dag med yoga och ljuvlig frukost. Vandrar sedan mellan 10–15 km i bokskog. Äter medtagen mat i skogen. Badar i någon av områdets vackra sjöar. När du kommer tillbaka till kursgården finns där en varm bastu, lyxig vegetarisk mat och kvällen avslutas med en gongavslappning.

Kostnad 5 500 SEK inklusive mat och boende i dubbelrum.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga eller gong men behöver kunna vandra upp till en och en halv mil utan packning i enkel terräng.

Om:

Yoga Mangalams kursgård är idylliskt belägen strax söder om Varberg, mitt i fantastiska Åkulla bokskogar som anses det vara ett av Sveriges främsta bokskogsområden med tanke på den rikedom av ovanliga och hotade arter som finns där. Varberg är en fantastisk västkuststad med magiska salta bad och långa vita sandstränder som också används flitigt av surfare. Önskar man sjö istället för hav är det endast 10 minuters promenadväg till närmsta badsjö från kursgården.

Kursgården är anpassad för en grupp upp till tjugofem personer. Gården består av en huvudbyggnad med stort nytt kök och matsal. Samtalsrum, yogasal på 60 kvm för 25 personer och hela 3,5 meter högt i tak och en underbart sprakande vedkamin. Det finns flera sovrum i huvudbyggnaden, ett tvåmansrum, vårt vackra fyrbäddsrum med fönster mot ängar och bokskog samt vårt omtyckta vindsrum ”rymden” för åtta personer där du kan somna in till en stjärnhimmel en klar natt.