Från Frö till Vas - 12 aug - Skördetid i Halland

Visit Halland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare att göra detsamma.

Välj en sida

Från frö till vas

Workshop – 12 aug

WORKSHOP 12 AUG

I år vill alla odla sin egen fredagsbukett och snittblommor i säsong är mer aktuellt än någonsin! Nu vill vi på Källdalens trädgårdar tillsammans med Viola erbjuda en vidareutveckling av förra sommarens populära bukettbindningskurs där vi även inkluderar odlingskunskap och ger dig förutsättningar att själv lyckas med din snittblomsodling hemma.

Viola är utbildad florist och trädgårdsmästare och driver företaget Bara Blomster som fokuserar på att odla och arrangera miljövänliga snittblommor. Dessutom är hon sedan flera år trädgårdsmästare på Gunnebo slott, även där verksam med blomsterarrangemang, odling, kurser och föreläsningar. Susanne och John driver Källdalens Trädgårdar, en ekologisk grönsaksodling, plantskola och blomsterodling mitt i Hallands inland. Under eftermiddagen medverkar även Emma Klara som driver företaget The flowershop, utbildad fotograf och visuell dirigent av blomstrande arrangemang.

Upplägg:
Vi går ut tillsammans i odlingarna och väljer ut och plockar de blommor som sedan ska ingå i våra buketter. På plats i odlingarna delar vi med oss av vår kunskap om vilka olika växttyper som passar för snittblomsodling, samt hur en snittblomsodling kan utformas. Därefter får våra utvalda snittblommor dra vatten medan vi skissar på egna odlingar utifrån varje deltagares förutsättningar. Efter en vällagad brunch av ekologiska råvaror i säsong avslutar vi våra skisser och går över till bukettbindning där vi lär oss spiraltekniken för att binda en proffsig bukett under handledning. Under eftermiddagen serveras också fika. Emma-Klara finns på plats med sin blick för att fånga det vackra och alla får möjlighet att föreviga sin bukett. Bilderna får ni sedan gärna använda i marknadsföringssyfte på era sociala medier.

Pris: 2000 kr inklusive moms

Anmälan är bindande men plats kan överlåtas. Betalning sker via webshop på www.kelldalen.se

Datum: Onsdag 12 Augusti 2020 Tid: kl 10.00 16.00

Covid 19 information: Utomhusaktivitet samt delvis i luftig gårdsbutik. Om direktiv från folkhälsomyndigheten ändras, eller vid återbud p g a smittrisk ersätts deltagare med presentkort.

Ingår: Egentillverkad bukett av ekologiskt odlade snittblommor, digitalt proffsfoto av din bukett, idéskiss till snittblomsodling och så schema samt brunch och eftermiddagsfika.

Plats: I gårdsbutiken, odlingarna och plantskolan på Källdalens Trädgårdar

 

SNABBFAKTA

En heldag ägnad åt blomsterbinderi och odling. Passar både erfaren och nybörjare. För alla som vill veta mer om odling och binderi i säsong.

Datum: 12 aug

Tid: Kl. 10-16

Plats: Källdalens Trädgårdar, Ullared

Pris/pers: 2000 kr

Ingår: Egentillverkad bukett av ekologiskt odlade snittblommor, digitalt proffsfoto av din bukett, idéskiss till snittblomsodling samt schema och brunch och eftermiddagsfika.