Äventyr i Ulvereds Hjorthägn - Skördetid i Halland

Visit Halland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare att göra detsamma.

Välj en sida

Äventyr i Ulvereds Hjorthägn

Med flyta.nu

Till fots och med cykel

Följ med ut i höstens natur bland hjortar och läcker svamp.
Till fots och med cykel utforskar vi en av Hallands gröna skatter.

Vi börjar dagen 08:00 med en buss till vackra Ulvered.
08:30 möts vi upp för en mindre frukost i skogen med kaffe i lugn och ro. Sedan ger vi oss ut på en 2h guidad promenad i skog och mark i jakt på kantareller och Karl- Johansvamp. Vi rör oss genom väldigt hjorttäta marker och lär oss i avslappnad miljö mer om skogens fauna i lugn och ro.
Klockan 11:00 tar vi oss tillbaks till civilisationen och lagar omelett över öppen eld med dem svampar vi hittat. Detta i regi av en michelinkock och vildmarksexpert som gärna delar med sig av sina knep.

Klockan 13.00, (efter lunch) ger vi oss ut på stigarna på mountainbikes. Cykel är ett fantastiskt sätt att ta sig runt i naturen och rensa hjärnan. Vår kanadensiska stigcyklingsguide är expert på området och anpassar tempot och sträckningen till er som deltar. Här finns leder som passar alla.

När vi efter ca. 2,5h återkommer till Ulvered slappnar vi av och bjuds på historien om hur hjorthägnen kom till. Sedan bjuds vi på en vällagad middag på lokalproducerad hjort och skogens skatter, med tillhörande öl- eller vinprovning. Med skogen i kroppen och humöret på topp avslutar vi till sist med en busstur tillbaks till verkligheten igen vid klockan 21.

Pris för 6 personer: 15 000 kr (ex. moms)

OM FLYTA.NU

Flyta skräddarsyr upplevelser för teambuilding och konferens, födelsedagar och kurser.

Genom att kombinera kajakpaddling, mountainbike på skogsstigar och svampplockning i höstens färgspel vill de bidra med att föra sina gäster ett steg närmare naturen i höst.