Skördetid i Halland | Hitta din upplevelse! | Allt som händer i matväg!

Visit Halland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare att göra detsamma.

Välj en sida

Det ligger i våra halländska gener – att vilja skapa livsmedel av bästa sort. Vi är många som under hela året ser fram emot tiden då vi kan skörda och förädla det vi sått. Nu vill vi att du ska få upptäcka de många gårdsbutiker i Halland som fylls till bredden av säsongens skörd. Vi vill att du ska få uppleva restaurangerna som skapar magi med råvaror från trakten.

Närhelst du besöker oss, från augusti till oktober, då lovar vi dig att här finns upplevelser för alla dina sinnen. Vi vill ge dig måltidsupplevelser, festivaler och marknader, med nära till skratt och äkta möten. Vi vill dela med oss av vår kunskap och bjuda in dig till aktiviteter där vi utforskar mathantverk tillsammans. Det är lätt att njuta av livet under Skördetid i Halland.

Välkommen hit!

GÅRDSBUTIK

ÄTA & FIKA

VAD HÄNDER

BOENDE

HITTA PÅ KARTA

PAKET

Att komma nära maten i Halland är även att komma nära dem som ger den kärlek och omsorg, som gör att den blir precis så där härligt god. Här får du möta några av våra halländska vänner som med passion för äkta vara och genuina upplevelser vill bjuda dig hem till sig!

Lis Mejeri

De har öppet med jämna och ojämna mellanrum, hemmakrogen Lis Mejeri. De lagar mat som gästerna ska prata om i generationer. Vi gjorde ett besök och träffade husmor Johan Blidberg och värdmästare Rina Ratell som delar med sig av sin plats på jorden till sina gäster.

Kustbageriet

Han har lämnat Varberg och kommit tillbaka. Kocken som valde att sprida nybakad doft över Varbergs hamn. Vi träffade Niklas Gustafsson på Kustbageriet och pratade om hans kärlek för hamnar, hur nära allting är i Halland och varför Varberg är så fantastiskt på hösten.

Skottorps Säteri

Att vara lantbrukare i Halland är inte ett yrke, det är snarare en livsstil. För familjen Gunnarsson i Skottorp är den livsstilen deras syre. De andas och lever lantbruk och tillverkar även välsmakande ost utav mjölken från gårdens alldeles egna mejeri.

PaulssonPaleo

Från ett stressigt London-liv till en självförsörjande hälsogård med yoga och syrade grönsaker i Hallands inland. Handlar det om en feel-good-roman om hur man borde leva sitt liv? Nej, det är historien om det familjära kollektivet på PaulssonPaleo i Simlångsdalen!

I år är ett märkligt år. Vi kommer inte kunna genomföra alla de festligheter vi hade tänkt oss. Men jorden vårdar vi som vanligt och bärgar skörden. Vi fyller på i våra gårdsbutiker och det kockas på våra restauranger. Doften av nybakat sprider sig från caféerna precis som förut. I mindre grupper kan vi också ordna kurser eller aktiviteter. Så välkommen hit du som är pigg och kry – för äta bör man som bekant!

Surdegskurser med Danlarn

Lär dig hemligheten hur en bakar lika goda och vackra surdegsbröd som mästaren själv!

7-rätters Skördefest m. Magnus Harr

Hos Laxbutiken toppas skördefestligheterna med en 7-rätters skördefestmeny av Magnus Harr. Skynda att boka plats till en unik kväll i Skördetid.

Smaka på Mellanbygden – 29 aug

Ett cykel-event med smakprovning kring Köinge, Sibbarp och Svartrås gröna fält och dalar.

Kräftskiva Joels Brygga – 29 aug

På traditionsenligt vis ska det ätas kräftor i massor och sjungas i massor.

Drömmar om självhushåll – 16 aug

Vi delar med oss om våra storslagna odlingsplaner, våra misstag och ibland något oväntade framgångar.

Äppelvecka på Hafi – 1-5 sep

Dags för äppeltema i Hafis nyöppnade café och de erbjuder både provsmakning av äppelprodukter samt försäljning av äppelträd.

Syrat i Simlångsdalen – 27 sep

Häng med på ett matäventyr som gör både kropp och knopp gott! Kom hem till PaulssonPaleo och lär dig allt om varför och hur du gör surkål, kimchi, kvass och kombucha.

Smaka på Falkenberg – norra – 22 aug

Upplev en smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, längs havet och vidare till trakterna runt Olofsbo och Glommen. Längs vägen stannar du hos några av alla de entreprenörer som tillsammans har satt Falkenberg på Sveriges matkarta.

Smaka på Falkenberg – södra – 22 aug

Upplev en smakrik cykeltur i lugnt tempo från Falkenbergs centrum, längs havet och vidare till trakterna runt Skrea. Längs vägen stannar du hos några av alla de entreprenörer som tillsammans har satt Falkenberg på Sveriges matkarta.

Guidad vandring Tångagård – 16 aug

På Tångagård odlas allt i harmoni med naturen, helt utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Välkommen att följa med på deras guidade vandringar i odlingarna – som att vandra i hav av grönt!

VECKANS TIPS!

Det finns så mycket att välja bland… Här under ger vi dig en hjälp på traven genom att varje vecka presentera några gårdsbutiker och restauranger/fikaställen som är väl värda ett besök under Skördetid i Halland. Flera av dem har öppet året runt.

Läjets Fisk

I den mysiga lilla fiskehamnen Träslövsläge finner du denna fiskbutik – fylld av läckerheter från havet. Här köps skaldjuren och fisken in direkt från fartygen i hamnen. Färskare kan det inte bli!

Källdalens Trädgårdar

På Källdalens trädgårdar odlas allt med kärlek och omsorg. Det välsmakande och väldoftande resultaten köper du i gårdsbutiken.

HamraGård

HamraGård är en ekogrisgård och i butiken finns både lammkött, charkvaror och griskött från gården, men också ull, garn och fårfällar.

Hygge

På Hygge lagas härliga crêpes och galetter på deras alldeles egna sätt. Lokala producenter med fokus på hållbarhet färgar menyn med det bästa Halland har att erbjuda.

Tiraholms Fisk

I en levande gårdsmiljö vid vackra sjön Bolmen njuter du av hemlagade delikatesser av den egenfångade insjöfisken.

Kvarnen Kornhult

Varje sommar öppnas dörrarna till den gamla kvarnbyggnaden. Här finns lunchrestaurang och café och dessutom arrangeras livemusik, barndagar och loppis.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM